Annons

TV4 skickar unga pojkar i fängelse

Under strecket
Publicerad

TV4 låser in unga pojkar i fängelse och gör tv av det. I höst börjar kanalen sända det hittills namnlösa programmet, uppger Aftonbladet. Sju pojkar som har tagit de första stegen på en kriminell bana får prova på livet på en anstalt. Pojkarnas mentorer består av före detta fångar som suttit av långa fängelsestraff. Idén bygger på den brittiska omdiskuterade tv-succén ”Banged up”.

– Tonåringarna får leva precis som i ett riktigt fängelse och prova på hur livet på kåken känns, säger Martin Nygren, exekutiv producent på TV4, till Aftonbladet.

Nygren medger att programmet är kontroversiellt, men tycker inte att det finns risk för att TV4 glorifierar det kriminella livet.

– Jag vill påstå att det har motsatt effekt. Vi gör inga tv- eller dokusåpastjärnor av de här killarna, meningen är att de ska komma på bättre tankar, säger Martin Nygren till Aftonbladet.

Enligt tidningen beskrivs programmet som en blandning av en dokumentär och dokusåpa. Ingen deltagarna kommer att åka ut eller vinna några pengar.

Stockholm TT Spektra

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons