TV4 ska betala hela koncessionsavgiften

TV4 får fortsätta att betala full koncessionsavgift. Det blir resultatet när länsrätten avslår TV4:s överklagande av avgiften.

Under strecket
Publicerad
Annons

TV4 överklagade koncessionsavgiften, den avgift som TV4 betalar för att få sända reklam i marknätet, för andra halvåret 2002 till och med första halvåret 2004 till länsrätten.
Anledningen var att TV4 inte ville att avgiften skulle baseras både på intäkterna från den konkurrensutsatta digitala marknaden och den analoga, markbundna.

– Det är bara den analoga sändningen som bör räknas. Där har vi en fördel och det bör vi betala för. Men de intäkter vi får för att sända reklam i den helt konkurrensutsatta digitala delen, den ska räknas ifrån, säger Erik Haegerstrand, ekonomidirektör på TV4.
Det är från och med andra halvåret 2002 som koncessionsavgiften har ändrats så att även intäkter från digitala sändningar ingår i avgiftsunderlaget när de överensstämmer med de analoga sändningarna. Men TV4 anser att lagändringen strider mot grundlagen, vilket man dock inte fick gehör för i länsrätten.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons