Annons

TV4 sätter sig över lagen

I sin jakt på häftiga program har TV4 tappat bort sin etiska kompass. Det känns märkligt att som företag bli friad i en svensk tingsrätt men istället dömd på bästa sändningstid som fuskbyggare, skriver Martin Arkad, vd Järntorget Bostad AB.

Under strecket
Publicerad

Järntorget Bostad har blivit utsatta för en häxprocess i TV-programmet Fuskbyggarna. Det är uppseendeväckande att TV4 och produktionsbolaget Nordisk Film så tydligt tar ställning mot ett domslut i tingsrätten. Dessutom påstår de, under en timme på bästa sändningstid, med domstolstvisten som underlag att den part som i allt väsentligt erhållit en friande dom i en svensk tingsrätt är en fuskbyggare. Att TV4 sätter sig över svensk rättsordning och driver en egen domstol i medier visar att något gått väldigt fel.

Låt mig börja med att säga att vi har gjort misstag i projektet, misstag vi tar ansvar för och rättar till. Dessutom verkar vi i en bransch där det finns problem, det finns verkliga fuskbyggare, det finns etiska problem men det finns också många seriösa företag. Järntorget kommer också givetvis fullt ut respektera och följa en lagakraftvunnen dom (efter en eventuell process i hovrätt eller högsta domstolen) i detta ärende; oavsett om utgången är till Järntorgets fördel eller inte.

Annons
Annons
Annons