TV3:s fotbollsmagasin led av svår snuttifiering

Under strecket
Publicerad
Annons

Få intervjuer är så intetsägande som de med Sven-Göran Eriksson. Det spelar ingen roll om det är en professionell journalist eller före detta spelare som jobbat med ”Svennis” som intervjuar, han säger inget intressant ändå. Aldrig något avslöjande eller kontroversiellt utan mest plattityder och självklarheter. En sann diplomat.
Jonas Therns intervju med Englands värmländske och just nu så hete förbundskapten var ett av många inslag i TV3:s första fotbollsmagasin i måndags. Alltför många. Med både en förestående allsvensk premiär och en jubileumslandskamp mot England att ta upp under en programtid som förkortades av alla reklamavbrott blev programmet stundtals svårt snuttifierat. De medverkande hann knappt säga en mening till punkt.
Ingen skugga dock över den alltid säkre och avspände programledaren Claes Åkeson. Det är snarare redaktören bakom kulisserna som försöker pressa in alltför mycket i programmet. Men kanske det blir bättre då allsvenskan rullat igång och man kan koncentrera sig mer på den.


hockeyfronten har TV4 som nu är ensam på banan ännu inte nått upp i samma slutspelsstandard som Canal Plus. Pladdrande programledaren Johan Edlunds forcerade stil främjar inte det viktiga samspelet vid bordet med experterna ”Challe” Berglund och Gunnar Johansson.
Till sist: Eurosports sändning från klassiska The Boat Race mellan Oxford och Cambridge var en högtidsstund för oss anglofiler som suttit med en pint London Pride på terassen på The Dove och sett roddarna träna på Themsen.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons