Till SvD.se
SvD Perfect Guide

Tv-serieförfattaren vaknar upp hes

Michaela Hamilton har skrivit manus till nya serierna Zebrarummet på Viaplay och Håll Andan! på Cmore.
Michaela Hamilton har skrivit manus till nya serierna Zebrarummet på Viaplay och Håll Andan! på Cmore. Foto: Anna Mörner

Michaela Hamilton överkonsumerar chark, tar taxi hem med tjutande öron och vaknar upp hes.

Text: Elin Liljero Eriksson - 28 augusti 2021
Annons

Fredagarna är nästan alltid likadana. Det går en brinnande ångest-kår genom min kropp, eftersom jag vet att jag nu kommer unna mig helg trots att jag inte hunnit med hälften av det som jag så ambitiöst lovade mig själv att hinna den här veckan. Jag saknar tyvärr också känsla för pengar, så jag sätter på mig ett par fula tofflor jag lovat mig själv att slänga i minst fem år och lommar ner till charkaffären. Stöter på någon jag känner på vägen, och gömmer mina skor med sådant fokus att jag inte hör vad personen pratar om. Väl inne på Olja & Oliv köper jag ost och någon tunt skivad salami – min akilleshäl. För att inte riskera att träffa på någon annan under min 150 meter långa väg hem tar jag en elsparkcykel.

Hemma inser jag att jag köpt för mycket chark, försöker intala mig själv att det är lite charmigt. Det kommer gäster, och min kille lagar mat medan jag pratar på och dricker vin. När gästerna gått plastar jag in hela tegelstenar av ost som, trots tappra försök, inte blev uppätna.