Annons

Tusentals samlades kring #metoo - regeringen bjuder in till samtal

Tusentals personer världen över diskuterar fortfarande #metoo på sociala medier. Flödena pulserar av personliga historier som kommer fram i ljuset, historier som tillsammans tecknar en bild av ett utbrett samhällsproblem.

Historia efter historia om övergrepp och trakasserier rullas nu upp. TV4 profilen Martin Timell meddelade i fredags att han ska söka hjälp efter att flera kvinnor vittnat om hur han uppträtt olämpligt vid ett flertal tillfällen. Internutredningar kring liknande anklagelser görs nu på bland annat Aftonbladet och SVT. Även Svenska Fotbollförbundet har inlett en undersökning sedan det framkommit att spelare i a-landslaget skickat bilder på sina könsorgan till kvinnor som arbetar på förbundet.

I morgon skickar regeringen en inbjudan till arbetsmarknadens parter om ett möte för att diskutera hur sexuella övergrepp och trakasserier kan förebyggas.

Beskedet lämnades av jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) och arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S) i samband med dagens #metoo-manifestation i Stockholm.

– Det här handlar om oerhörda orättvisor. Vi har fått nog, sade Åsa Regnér från scenen på Sergels torg.

Under strecket
Publicerad
Annons
Annons
Annons