Annons

Oroligt vid förstamajtåg i Paris

Förstamajdemonstrationerna blev stökiga i Paris. Polisen avfyrade tårgas mot maskerade demonstranter som använde dagen till att demonstrera mot president Emmanuel Macrons politik.

TT
Uppdaterad
Publicerad

Proteströrelsen Gula västarna och andra demonstranter tog till gatorna bara dagar efter att Macron försökt bemöta missnöjet med förslag om bland annat skattesänkningar för över 5 miljarder euro. Polisen hade varnat för möjliga drabbningar med franska och utländska medlemmar i anarkistgrupperingen Svarta blocket. Detta efter maningar i sociala medier om att gå ut på gatorna på den dag som sedan slutet på 1800-talet uppmärksammar arbetares rättigheter.

Kravallpolis använde tårgas och granater som sprider gummikulor för att splittra en grupp demonstranter. Omkring 7 400 poliser och gendarmer var utkommenderade och över 220 personer hade på eftermiddagen gripits i Paris, enligt polisen. Inrikesdepartementet uppgav att cirka 16 000 personer demonstrerat i staden. Det vänsterinriktade fackförbundet CGT uppgav att det var cirka 80 000 och en beräkning av oberoende medier satte antalet till 40 000.

Aktivister flydde från tårgas under en förstamajdemonstration i Paris.

Foto: Francois Mori/AP/TT Bild 1 av 6

Demonstranter i Kuala Lumpur, Malaysia med en banderoll med orden "höj lönen och stoppa diskrimineringen".

Foto: Annice Lyn/AP/TT Bild 2 av 6

Ett hundratal främst fabriksarbetare tågade genom Yangon i Myanmar.

Foto: Thein Zaw/AP/TT Bild 3 av 6

Ett tusental arbetare krävde fri sjukvård för arbetare och höjd minimilön i Indonesiens huvudstad Jakarta.

Foto: Achmad Ibrahim/AP/TT Bild 4 av 6

Tusentals marscherade mot presidentpalatset i Manila, Filippinerna för att kräva att regeringen sätter stopp för en särskild typ av tillfälliga anställningsformer. På banderollen står ENDO – "End of contract".

Foto: Bullit Marquez/AP/TT Bild 5 av 6

Ett hav av arbetare samlades i Sydkoreas huvudstad Seoul. På hjälmarna står "förenas, och kämpa".

Foto: Ahn Young-joon/AP/TT Bild 6 av 6
Annons
Annons
Annons
Annons