Annons

Linda Bakkman:Tusenlappar att spara på minskat svinn – så gör du

Maten vi slänger har motsvarande klimatpåverkan som utsläppen från 200 000 bilar under ett år. Trots att det finns både miljömässiga och privatekonomiska skäl att minska svinnet verkar okunskap sätta käppar i hjulet.

Under strecket
Publicerad

Mycket mat kastas för tidigt. Ägg håller till exempel upp till flera månader längre i kylskåp – ”bäst före”-märkningen avser förvaring i rumstemperatur.

Foto: Shutter Bild 1 av 2
Bild 2 av 2

Mycket mat kastas för tidigt. Ägg håller till exempel upp till flera månader längre i kylskåp – ”bäst före”-märkningen avser förvaring i rumstemperatur.

Foto: Shutter Bild 1 av 1
Mycket mat kastas för tidigt. Ägg håller till exempel upp till flera månader längre i kylskåp – ”bäst före”-märkningen avser förvaring i rumstemperatur.
Mycket mat kastas för tidigt. Ägg håller till exempel upp till flera månader längre i kylskåp – ”bäst före”-märkningen avser förvaring i rumstemperatur. Foto: Shutter

Mat är i dag generellt sett billigare, tillgängligare och säkrare än någonsin. Överflödets baksida är negativa effekter för såväl individen – kaloriöverskott leder till kostrelaterad ohälsa – som miljön.

Annons
Annons
Annons