Annons

Turkiets krig mot PKK hotar att växa

Den kurdiska staden Cizre hölls belägrad i åtta dagar under strider mellan PKK och militären. När belägringen var över gick invånare i staden ut och protesterade på gatorna.
Den kurdiska staden Cizre hölls belägrad i åtta dagar under strider mellan PKK och militären. När belägringen var över gick invånare i staden ut och protesterade på gatorna. Foto: Selahattin Sevi/TT

Striderna mellan PKK och staten riskerar att utvidgas. Det är ett krig som Erdoğan har valt, säger presidentens turkiska kritiker. De fruktar att Erdoğan är på väg att göra Turkiet till en diktatur – med säkerhetshotet från PKK som starkaste argument.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

ISTANBUL Många lägger munkavle på sig i dagens Turkiet. Det är personer som är rädda för att bli åtalade för förtal av president Tayyıp Erdoğan, eller kanske för att missa affärsuppgörelser och bra jobb.

– Affärsbekanta drar sig för att säga sin mening, till och med i slutna rum, eftersom de befarar att de kan vara buggade. Paranoian sprider sig, säger en källa som inte vill bli citerad med namn.

Annons
Annons
Annons