Annons

Turkiet inleder insats i Syrien

Den turkiska insatsen i Idlib leds av en rebellallians som går under namnet Fria syriska armén – ej att förväxla med den rebellgrupp med samma namn som var tongivande i krigets inledningsfas. Arkivbild.
Den turkiska insatsen i Idlib leds av en rebellallians som går under namnet Fria syriska armén – ej att förväxla med den rebellgrupp med samma namn som var tongivande i krigets inledningsfas. Arkivbild. Foto: AP/TT

Turkiet förbereder tillsammans med väpnade rebellgrupper en gemensam militärinsats mot extremistgrupper i Idlibprovinsen i nordvästra Syrien, enligt president Recep Tayyip Erdogan.

Under strecket
TT-AFP-Reuters
Publicerad

– Vi tar nya steg för att garantera säkerheten i Idlib. I dag pågår en väldigt betydande insats i Idlib och den kommer att fortsätta, säger Erdogan, enligt nyhetsbyrån Reuters.

Turkiska styrkor har enligt presidenten ännu inte börjat delta i insatsen, som leds av en rebellallians under namnet Fria syriska armén – inte att förväxlas med rebellgruppen med samma namn som bildades vid upproret 2011 och var tongivande under krigets inledande fas.

Annons
Annons
Annons