Turkiet bör agera för Syriens civila

Väst bör vända sig till Turkiets premiärminister för att förmå honom att försöka få stopp på Assads mördande och terror. Hittills har Turkiet hållit sig allför passivt, samtidigt som Väst sitter i en syrisk rävsax. Det skriver Europaparlamentariker Alf Svensson (KD).

Under strecket
Publicerad
Annons

EU och USA sitter i en syrisk rävsax. Vi vet att Assad-regimen mördar. Dagligen rapporteras om stridsvagnar och kulspruteeld mot den egna befolkningen. Uppgifter gör gällande att tusen dödats, att tusentals sårats, att 10 000-tals fängslats eller placerats i fångläger. Fotbollsarenor används – precis som under Pinochet-regimen i Chile – för att fånga in och tortera. Fredliga demonstranter vågar inte besöka sjukhus och vårdinrättningar. Då anhålls man av säkerhetspolisen.

EU och USA har vidtagit vad man numera faktiskt kan kalla nästan alldagliga åtgärder. Vapenembargo – men vi vet att Iran kan förse Assad med hur mycket vapen som helst. Frysta banktillgångar – som om maktgalningar, som inte skyr några medel för att få behålla makten, tittar på bankkonton. Reseförbud – något som heller inte avskräcker massmördare från att fortsätta.

Annons
Annons
Annons