Turerna kring Konstfack

Under strecket
Publicerad
Annons

2008: 22 december
Högskoleverket riktar kritik mot Konstfack för att de har brutit mot -antagningsreglerna.
2009: 21 januari
Anna Odell simulerar psykos på Liljeholmsbron. Polis larmas och Odell körs till psykakuten på S:t Görans sjukhus, där hon bland annat får lugnande medel.
22 januari
Anna Odell avslöjar sin kupp för personalen, som anmäler henne för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman samt falskt alarm.
27 januari
Rektor Ivar Björkman i ett pressmeddelande: ”Konstfack kommer inte att visa verk som tillkommit genom lag-överträdelser”.
30 januari
Överläkaren på S:t Görans psykakut, -David Eberhard, på Newsmill om Anna Odell: ”Hon borde klippa sig och skaffa sig ett riktigt jobb.”
7 februari
Citypolisen inleder en förundersökning mot studenten Anna Odell.
13 februari
Nugs graffitiverk Territorial pissing -visas på Market. -Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth hävdar att videon är ”otroligt provocerande”.
14 februari
Territorial pissing stängs ned. ”Konstnären tyckte att det blev för mycket skriverier och att det kändes jobbigt”, -berättar galleristen.
15 februari
Anna Odell går ut på Newsmill och tackar dem som stannade till för att hjälpa henne på Liljeholmsbron. Men hon tiger om verket.
17 februari
SL polisanmäler Nug och kräver 100000 kronor i ersättning. Margareta Pålsson (M) vill att Konstfacks rektor ska bjudas in till ett möte.
19 februari
Territorial pissing säljs till den finska galleristen Ilona -Anhavas som menar att klottervideon är konsthistoria.
3 mars
Konstfacks rektor Ivar Björkman ska presentera sin interna utredning.
12–24 maj
Konstfacks vårutställning på Telefonplan. Där ska bland annat Anna Odells projekt premiärvisas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons