X
Annons
X

Tur genom Thailands hjärta

En resa genom norra Thailand är en dramatisk naturupplevelse. Att färdas på vägarna genom nationens hjärta längs den burmesiska gränsen, passera bergsbyarna och stanna till vid vattenfallen är härligt, härligt men farligt, farligt.

Den lätta motorcykeln gungar till och är nära dikesrenen innan accelerationen får den på rätt köl igen. Världens kortaste körlektion har precis avslutats.

– Gas, blinkers och broms. Ok?

Färdsättet framför andra i norra Thailand är moped och motorcykel - med två hjul tar man sig snabbt fram på vägarna och får en dramatisk naturupplevelse på köpet.

Foto: JONAS GRATZER Bild 1 av 8

Elefantsafari. I norra Thailand används elefanter på sina håll fortfarande i skogsbruket, men de flesta bär turister. Här tar två unga brittiska turister en dagstur utanför staden Pai.

Foto: JONAS GRATZER Bild 2 av 8

Mae Hong Son, den kanske vackrast belägna staden i hela Thailand. Få hittar hit. För de som korsar bergen väntar ett stilla lugn.

Foto: JONAS GRATZER Bild 3 av 8

En ung Pa Dong kvinna visar upp sina halssmycken för turisterna. Att besöka byn är en lika omdiskuterad som populär aktivitet.

Foto: JONAS GRATZER Bild 4 av 8

Det ökande antalet thailändska turister i Pai får nya restauranger att ploppa upp som svampar ur jorden längs med floden.

Foto: JONAS GRATZER Bild 5 av 8

Thailändska munkar på väg till klostret på häst. Närheten till Burma har under lång tid skapat en blandning av människor och nationaliteter i regionen. Naturen är vild och perfekt för äventyrsturism och vandring mellan de många etniska bergsbyarna.

Foto: JONAS GRATZER Bild 6 av 8

Den kulturella skillnaden mellan södra och norra Thailand är stor. Befolkningen har starka band med grannländerna Burma, Laos och Kina.

Foto: JONAS GRATZER Bild 7 av 8

Livet i norra Thailand är lugnare än i söder. En bonde ser efter sina risfält som breder ut sig norr om staden Pai i norra Thailand.

Foto: JONAS GRATZER Bild 8 av 8
Annons
X
Annons
X
Annons
X
Annons
X