Annons

Tungviktare in i snårig migrationsutredning

SD-ledaren Jimmie Åkesson och Moderaternas gruppledare, den tidigare vice talmannen och migrationsministern Tobias Billström, här på en bild från 2014, ska båda sitta i den migrationspolitiska kommittén för sina partier. Arkivbild.
SD-ledaren Jimmie Åkesson och Moderaternas gruppledare, den tidigare vice talmannen och migrationsministern Tobias Billström, här på en bild från 2014, ska båda sitta i den migrationspolitiska kommittén för sina partier. Arkivbild. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

Moderatledaren Ulf Kristersson dömde ut regeringens direktiv till den migrationspolitiska kommittén som ett "magplask" men sätter nu in gruppledaren och tidigare migrationsministern Tobias Billström som ledamot.

För Sverigedemokraterna tar Jimmie Åkesson en av SD-platserna.

Under strecket
Lars Larsson / TT
Publicerad

Utsikterna för att kommittén ska bli enig om hur en långsiktigt hållbar, human, rättssäker och effektiv migrationspolitik ska se ut verkar inte alldeles ljusa.

Kommittén ska ledas av kammarrättspresidenten Thomas Rolén, med företrädare för riksdagens partier som ledamöter. De får ett år på sig, till den 15 augusti 2020, att föreslå vad som ska komma i stället för den striktare, tillfälliga lag om uppehållstillstånd som infördes 2016 och som nyss har förlängts till 2021.

Annons
Annons
Annons