Annons
X
Annons
X

Tung basketförlust i EM-kvalet

EM-kvalet lever, tyvärr, vidare för svenska basketlandslaget. Förlusten mot Azerbajdzjan gör att Sverige får hoppas på tysk hjälp, eller en egen skräll.

Av TT
(uppdaterad)
[object Object]
Thomas Massamba var inte nöjd med den svenska insatsen i Baku: ”En riktig plattmatch”. Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX

Sverige missade chansen att säkra en plats i EM-slutspelet 2013 när det blev förlust i kvalmatchen mot Azerbajdzjan på bortaplan. 82–76 till Azerbajdzjan i en match där Sverige visade upp ett bedrövligt anfallsspel.

– En riktig plattmatch av oss, vi missade för många skott, säger Sveriges spelfördelare Thomas Massamba.

Svenskarna vann bara en av tre perioder men bjöds på massor av chanser att ta sig in i matchen. Som när Azerbajdzjans stjärnor Rasim Bashak och Charles Davis blev utfoulade. Men varje gång Sverige kom i kapp var det som att flera spelare slutade lira.

Annons
X

– Jag vet inte varför vi blev passiva. Vi måste spela enkelt och göra det som ett lag. Vi har ju ingen person som gör 30 poäng så där lätt, säger Massamba.

För att Sverige ska nå EM kan det fortfarande räcka med en seger i någon av de två återstående matcherna mot Tyskland och Luxemburg. Vinst i båda och saken är helt klar. Då blir Sverige tvåa i gruppen oavsett hur det går i de andra matcherna. Detta eftersom Tyskland besegrade Bulgarien med 79–69.

En svensk seger mot Tyskland på lördag skulle emellertid vara en enorm sensation, även om Thomas Massamba tycker något annat.

– Det är mer troligt att vi ska slå Tyskland än att Azerbajdzjan skulle slå oss, säger han.

Men Tyskland har vunnit alla sina matcher hittills och slog Sverige enkelt med 81–66 på hemmaplan.

– Vi måste göra vårt och kan inte hoppas på andra resultat för att komma till EM.

Stockholm TT

Annons
Annons
X

Thomas Massamba var inte nöjd med den svenska insatsen i Baku: ”En riktig plattmatch”.

Foto: STEFAN JERREVÅNG/SCANPIX Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X