Annons
X
Annons
X

Tumult vid stadion i Malmö

Åtta personer är gripna och sammanlagt 100 omhändertagna efter angreppen mot polisen vid Malmöstadion. Några av dem hade tagit med sig stenar och klättrat upp på taket till friidrottshallen Atleticum.

Foto: DRAGO PRVULOVIC
Foto: SCANPIX (VIDEO)

Webb-tv

Foto: DRAGO PRVULOVIC

Bilder

DC-matchen i Malmö

100-TAL PERSONER ANGREP POLIS

”Tillbaka! Tillbaka! Snälla, snälla!” ropade arrangörerna som stod på scenen vid Malmö stadion och desperat försökte förmå demonstranterna att lugna sig.

När demonstrationståget nådde den stora arenan, kvart i två, urartade demonstrationen. Mer än hundra personer bröt sig ut ur leden och försökte forcera polisens avspärrningar. De kastade bengaliska eldar, färgbomber och även stenar mot poliser och kravallhästar.

En grupp maskerade personer klättrade upp på en polisbuss och sparkade av dess blåljus. Några andra tog sig upp på lyktstolpar och försökte ta bort lamporna.

Annons
X

– Det är jäkligt otäck stämning här, sade SvD.se:s reporter på plats, Sofia Strandberg.

Poliserna gav sig in i folkmassan för att försöka avskärma de maskerade angriparna. De fredliga demonstranterna bildade en kedja, genom att hålla varandra i hand och arrangörerna bad alla som ville ha en fredlig organisation att ställa sig till vänster om den.

Om och om igen uppmanade demonstartionsledningen de maskerade att lämna tåget.

Runt klockan 14 lugnade sig stämningen en aning, när polisen lyckades omringa de bråkiga demonstranterna och hålla dem avskärmade mot en vägg.

– Det var svårt att se om alla som var maskerade gick till angrepp, det var polisbilar och hästar i vägen, säger Merima Lulic, vid Malmöpolisen.

100 personer är omhändertagna och åtta gripna misstänkta för bland annat försök till misshandel, olaga intrång och våld mot tjänsteman.

Annons
Annons
X
Foto: DRAGO PRVULOVIC Bild 1 av 4
Foto: SCANPIX (VIDEO) Bild 2 av 4
Foto: DRAGO PRVULOVIC Bild 3 av 4
Bild 4 av 4
Annons
X
Annons
X