Tumme ner för Obamas terrorhantering

Över hälften av amerikanerna tycker att Barack Obama gör ett dåligt jobb, och förtroendet för presidentens hantering av terrorism har rasat, visar mätningar.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad
Annons

Demokraten Obama har för alltid skrivit in sig i historieböckerna som den som gav order om terrorledaren Usama bin Ladins död. Men i takt med jihadiströrelsen Islamiska statens (IS) framväxt har förtroendet för Obamas utrikespolitik i allmänhet och hans sätt att hantera terrorism i synnerhet fallit drastiskt. För första gången under Obamas presidentskap ger nu en majoritet av landsmännen honom underkänt rörande terrorism, skriver tidningen The New York Times. Enligt en mätning som tidningen genomfört tillsammans med tv-kanalen CBS anser 41 procent av amerikanerna att Obama hanterar terrorism bra. En liknande undersökning som CNN publicerade förra veckan ger samma resultat.

Obamas republikanske företrädare George Bush hade ett stöd på 54 procent för sin terrorpolitik vid samma tid i presidentskapet, det vill säga kort före dennes sista mellanårsval 2006.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons