Tuffare prylprofil på Formex

Prylmässan Formex försöker tuffa till sig. Ett tilltag som aldrig brukar sluta väl, men det finns undantag. Ett är Catarina Larssons mobillampa Flower, som går från vitt till svart.

Under strecket
Publicerad
Annons

Infärgat papperssnöre, skirt tyg och möbeltassar. Det är receptet bakom Catarina Larssons framgångssaga i designkretsar. Hon gör allt för hand och skapar lampor, rumsavdelare och girlander med samma enkla teknik. Snöret blir till en blomma och möbeltassarna till pistill och så nästa blomma. Och nästa.

– Jag gillar monotont arbete. Bor på landet, lyssnar på opera och skapar mina blommor, berättar Catarina Larsson.
Mer attityd visar Kamelos monter som de skapat tillsammans med långklänningens krönte (nåja, så gott som) kung Lars Wallin. Här samsas allehanda inredningsprylar med afrikanska förtecken med Wallins alltid lika slinkiga aftonblåsor, som här goes både wild och Africa.
Men konstverken till trots är det små djur av pärlor som stjäl uppmärksamheten. Stolta, söta och vingliga står de där och stör skönt den annars så stylade vildmarken. Ett annat, mer funktionellt objekt, som malts ner i designkvarnen och poppat upp på nytt är kakfatet. De visas nu i alla färger och former, virkade, slarviga
plåtkopior och det allra trendigaste - i tre flotta våningar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons