Tuffare miljökrav spås minska efterfrågan på lastbilar

Under strecket
Publicerad
Annons

Det framgår av en enkätundersökning bland lastbilskunder som den amerikanska intresseorganisationen för lastbilsindustrin American Trucking Associations har genomfört.

De nya kraven träder i kraft den 1 oktober, och 90,5 procent svarade att de inte kommer att köpa lastbilar med de nya motorerna under det fjärde kvartalet, enligt enkätundersökningen. 2,4 procent svarade att de kommer att köpa de nya bilarna medan resterande var osäkra på om de skulle köpa eller inte.
Nästa år planerar 22,8 procent att köpa lastbilar med de nya motorerna och det första inköpet uppges planeras till i slutet av juni. Av de resterande kunderna planerar 48,8 procent att inte köpa sådana lastbilar medan 28,4 procent inte har bestämt sig, enligt enkätsvaren.
Av de som svarade har endast 2,4 procent börjat med fälttester av de nya motorerna.
Vid en starkare ekonomisk återhämtning än väntat under nästa år, då lastbilskunderna skulle behöva öka sin kapacitet, valde de att till 30,4 procent köpa lastbilar enligt de nya
utsläppskraven, till 19,3 procent att köpa nya lastbilar som inte lever upp till emissionskraven och till 70,5 procent att använda begagnade lastbilar, enligt enkätsvaren.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons