Tuffare krav med nya ministern

Med ett år kvar till valet möblerar statsminister Fredrik Reinfeldt om i sin regering. Elisabeth Svantesson (M) blir ny arbetsmarknadsminister. I en SvD-intervju gjord innan hon tillträdde förespråkar hon tuffare krav på personer med försörjningsstöd och mer bidrag till arbetsgivare som anställer utrikesfödda.

Under strecket
Publicerad
Nye arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson efter presskonferensen.

Nye arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson efter presskonferensen.

Foto: LARS PERHSON
Annons

För mindre än en vecka sedan deklarerade Fredrik Reinfeldt med emfas att han inte hade några planer på att ombilda sin regering. På tisdagen framgick det emellertid att han under en längre tid fört diskussioner med biståndsminister Gunilla Carlsson (M) om att hon skulle lämna sin post. Hon har varit en omstridd minister både inom biståndsvärlden och inom det egna departementet. Enligt Gunilla Carlsson går hon på eget initiativ.

Hon ersätts av arbetsmarknadsminister Hillevi Engström, som i sin tur för bara några veckor sedan sparkade Arbetsförmedlingens mycket kritiserade chef Angeles Bermudez Svankvist. Fredrik Reinfeldt svarade på tisdagen svävande på frågan hur han tycker att Hillevi Engström har klarat sitt uppdrag.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons