Tuffa tider väntar för britterna

Samtidigt som brittiska valets segerherre, toryledaren David Cameron, tog hand om premiärministerposten, presenterade centralbanken Bank of England en ny inflationsrapport. –Det är nödvändigt att vi tar itu med våra budgetproblem. Snarare förr än senare, sade Bank of England-chefen Mervyn King vid en pressträff.

Under strecket
Publicerad
Annons

Mervyn King sade sig också, enligt nyhetsbyrån Direkt, vara ”mycket nöjd” med den nya regeringens ”tydliga och klara utfästelser” att öka takten i arbetet med att minska budgetunderskottet. Den tillträdande brittiske finans- ministern George Osborne ska presentera en ”nödbudget” med kraftiga utgiftsnedskärningar före halvårsskiftet.

Storbritannien är ett av de länder som tagit mest stryk av finanskrisen. I kölvattnet av Greklandsoro och ett gigantiskt EU-paket för att rädda euron har den brittiska ekonomin kommit i blickfånget. Underskottet i statsbudgeten når nästan 12 procent i år och 10 procent nästa år, enligt en uppskattning av EU-kommissionen. Därmed tillhör Storbritannien de länder som har störst underskott.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons