Tuff rapportvecka väntar

Under strecket
Publicerad
Annons

Telias rapport kommer på torsdag och samma dag, lämpligt nog, släpper finländska Sonera - sannolikt snart registrerad partner till Telia - sina siffror.
På torsdag, vid lunchtid, är också brittisk-svenska läkemedelskoncernen Astra Zeneca redo att visa upp sina kvartalssiffror. I läkemedelsjättens fall är det snarare bolagets egen syn på framtiden och kommande produktlanseringar som är intressant mer än rapportsiffrorna i sig. Det är dock viktigt att försäljningen av det nya magsårsläkemedlet Nexium fortsätter att gå som på räls.

Det skulle vara skönt för aktieägarna i bolaget om det samtidigt kom ett besked om utgången i patenträttegången i USA rörande Prilosec, som Astra Zenecas storsäljande preparat kallas "over there". Men det är inte bolaget självt som väljer när det kan lätta på förlåten i detta ärende utan den domare i USA som nu vänder på alla de pusselbitar som skapats under den segslitna patenträttegången.
Redan i morgon får vi veta mer i detalj hur det har gått under det gångna kvartalet för
Pharmacia, snart under helamerikanskt flagg. Läkemedelsjätten Pfizers något överraskande mångmiljardbud på bolaget inledde nyhetsskörden förra veckan, en vecka som avslutades med Ericssons rapport, beskt kryddad med villkoren kring nyemissionen i bolaget.
Veckan blir en viktig mätare på temperaturen i olika branscher. Har till exempel resandet återgått till mer normala nivåer, efter den kraftiga nedgången i spåren av terrorattackerna i höstas? Resekoncernen Ticket kommer med sin rapport i morgon.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons