Annons

Reinfeldt: Närvarande mammor ger trygghet

Trygghetskommissionens ordförande Fredrik Reinfeldt presenterar kommissionens första rapport under en pressträff i Stockholm, där man vill se en modell med en organisation som får ansvar för exempelvis ett torg.
Trygghetskommissionens ordförande Fredrik Reinfeldt presenterar kommissionens första rapport under en pressträff i Stockholm, där man vill se en modell med en organisation som får ansvar för exempelvis ett torg. Foto: Henrik Montgomery/TT

Det är inte bara upp till polisen att göra ett område tryggt. Det handlar i stället om att få människor att söka sig dit – allra främst närvarande mammor, enligt Trygghetskommissionen, som föreslår en ny organisationsmodell.

– För i närvaro av mammor på gator och torg, vill kriminella inte vara, säger ordförande Fredrik Reinfeldt.

TT
Publicerad

Trygghetskommissionen tillsattes förra året efter ett initiativ av försäkringsbranschen. Under året har gruppen arbetat med att ta fram förslag för hur tryggheten ska öka, genom att motverka brott och ordningsstörningar som gör att människor känner sig otrygga.

– Jag är van vid att Sverige är en förebild på nästan alla områden, säger kommissionens ordförande Fredrik Reinfeldt och fortsätter:

Annons
Annons
Annons