Trygghet får gå före glädje

År efter år liggerr Toyotas modeller i toppen av konsumentundersökningar - få fel hos Bilprovningen, högt över medelbilen i amerikanska Consumer Reports årliga läsarundersökningar, i toppskiktet i olika kvalitetskontroller.

Under strecket
Publicerad
Sveriges mest sålda bil? Nej, men Toyota Avensis konkurrerar direkt med Volvos storsäljare V70. En bil för hjärnan, men kanske lite för präktig och halvtrist för hjärtat.	Foto: Ingvar Karmhed

Sveriges mest sålda bil? Nej, men Toyota Avensis konkurrerar direkt med Volvos storsäljare V70. En bil för hjärnan, men kanske lite för präktig och halvtrist för hjärtat. Foto: Ingvar Karmhed

Annons

Eftersom Toyota har en modell i snart sagt varje storleks- och prisklass är det inte så konstigt att Toyota är av världens absolut största biltillverkare.

Avensis, som väl närmast kan placeras i den större medelklassen, är också en bil som det är svårt att tycka illa om. Å andra sidan är det också lite svårt att bli jätteförtjust i den. Hjärnan vet att den är bra men hjärtat hänger inte riktigt med. Lite för präktig och halvtrist kanske. Bilen saknar det där lilla extra av körglädje. Men så säger hjärnan: tänk på säkerhetsdetaljer, tänk på ägartrygghet… Man ska nog i det här fallet lita på sin hjärna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons