Annons

Trycket ökar: Ställ in utdelningen

Sverker Martin-Löf menar att storföretagen bör sätta pengarna i en fond för att stötta drabbade bolag. Bild från 2015.
Sverker Martin-Löf menar att storföretagen bör sätta pengarna i en fond för att stötta drabbade bolag. Bild från 2015. Foto: Staffan Löwstedt

Politiker hotar med lagstiftning, medan näringslivsveteranen Sverker Martin-Löf säger att storföretagen bör sätta pengarna i en fond för att stötta drabbade bolag. Trycket ökar nu på bolagen att ställa in sina aktieutdelningar.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Ingen av de fyra storbankerna hade på tisdagen hörsammat Finansinspektionens krav att helt ställa in årets aktieutdelningar för att garantera den finansiella stabiliteten. SEB, Swedbank och Handelsbanken meddelar att de ser över hur stor utdelningen kan bli, medan Nordea håller fast vid sitt förslag till utdelning.

Hittills har bara ett fåtal bolag, bland dem mediebolaget Nent, H&M och Electrolux, meddelat att man helt ställer in utdelningen på grund av coronaviruset. AB Volvo, som precis permitterat 20 000 anställda, drar in den planerade extrautdelningen men tänker gå vidare med den ordinarie utdelningen på totalt drygt nio miljarder kronor.

Annons
Annons
Annons