Trycket i svensk ekonomi ökar fortfarande

Den svenska ekonomin fortsätter växa i rask takt, enligt SCB. Orderingången från exportmarknaden steg med 5 procent mellan juni och juli.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Sammantaget ökade orderingången till den svenska industrin med 3,2 procent från juni till juli, enligt preliminära siffror från Statistiska centralbyrån (SCB). Uppgången följde på en ökning med 1,0 procent månaden före.
Från hemmamarknaden ökade orderingången med 0,4 procent från juni till juli. Och orderingången från exportmarknaden ökade med 5,0 procent.

Hittills i år har den sammanlagda orderingången ökat med 8,4 procent. Men industriproduktionen minskade med 2,6 procent från juni till juli, efter en minskning med 1,9 procent månaden före. Hittills i år har industriproduktionen ökat med 4,2 procent.
Sammantaget fortsätter trycket i den svenska ekonomin att öka enligt SCB:s aktivitetsindex. Det så kallade trendvärdet för aktivitetsindex var 108,7 i juli, en ökning med 0,4 procent jämfört med månaden före.
Säsongrensat aktivitetsindex, som i högre grad än trendvärdet påverkas av tillfälliga störningar, steg med 0,1 procent till 108,8.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons