Tryck gör mobil till walkie-talkie

Tryck-för-att-prata, Push to talk, walkie-talkie-mobil, kommunikationsradio. Sällan har namnförvirringen i mobilbranschen varit större än den här gången.

Under strecket
Publicerad
Annons

Det är lite synd får man nog säga. För den här gången har branschen hittat på något som är ganska lättbegripligt, bara de nu också kunde klura ut ett bra namn på tjänsten.
Tryck-för-att-prata är helt enkelt en ny funktion som kan användas i en del mobiler och under förutsättning att det telebolag man anlitar valt att införa tjänsten. Än så länge är Vodafone i Sverige en av få operatörer i Europa som dragit i gång med Tryck-för-att-prata.

Företaget har bland annat blickat mot USA där den amerikanska operatören Nextel i flera år haft stora framgångar med sin egen variant av Tryck-för-att-prata. Framför allt har Nextel lyckats få många företagskunder eftersom allt från budfirmor till konsultbolag lockas av tekniken.
Det här är en synnerligen attraktiv grupp som även i övrigt använder sin mobil mycket. Och det är precis den här gruppen professionella användare Vodafone nu är på jakt efter.
För användaren är det en lättanvänd tjänst och även yngre barn lär sig snabbt att hantera tekniken. Det kan jag intyga
efter att ha låtit familjen prova då och då under några veckor.
Men det finns några saker att tänka på. Framför allt ska man ha klart för sig att det här är en teknik för grupper.

Annons
Annons
Annons