Annons

Trumps gränsmurar drabbar militärbyggen

Gränsbarriären mellan El Paso, USA, och Ciudad Juárez, Mexiko, i juli i år. Stora delar av gränsen har redan murar och stängsel, men för president Trump är det en profilfråga att förstärka gränsbevakningen ytterligare.
Gränsbarriären mellan El Paso, USA, och Ciudad Juárez, Mexiko, i juli i år. Stora delar av gränsen har redan murar och stängsel, men för president Trump är det en profilfråga att förstärka gränsbevakningen ytterligare. Foto: Christian Chavez/AP/TT

Närmare 3,6 miljarder dollar, som skulle ha använts till 120 militära byggprojekt i USA, ska i stället användas för barriärer utefter gränsen mot Mexiko. Att bygga en gränsmur var ett av president Donald Trumps främsta vallöfte.

Under strecket
TT
Publicerad

Åtgärden beskrivs i ett blev från försvarsminister Mark Esper till senatens försvarsutskott som bland andra nyhetskanalen CNN tagit del av. I brevet heter det att pengarna kommer att möjliggöra elva byggprojekt utefter gränsen och möjliggörs av att president Trump i februari utlyste nödläge med anledning av situationen vid landets södra gräns.

Barriärer längs 282 kilometer av den 3 150 kilometer långa södra gränsen ska resas.

Annons
Annons
Annons