Trumps påhopp under presidentvalskampanjen gjorde att Katy Tur gick från närmast okänd, till att få ett eget tv-program.
Trumps påhopp under presidentvalskampanjen gjorde att Katy Tur gick från närmast okänd, till att få ett eget tv-program. Foto: Chip Somodevilla/Getty Images

Trumps hån gjorde okända reportern till tv-stjärna

”Naiv”, ”en tredje klassens reporter” och hon ”borde få sparken” från tv-kanalen NBC. Under den amerikanska presidentvalskampanjen hoppade Donald Trump ständigt på journalisten Katy Tur.

Till sist fick ”Little Katy” livvakter. Men Trump gjorde också att Katy Tur gick från närmast okänd, till att få ett eget tv-program. Nu har hon skrivit en bok om sina upplevelser.

Uppdaterad
Publicerad

Hon sitter under tv-kamerorna vid presspodiet och antecknar. På scenen framför henne är Donald Trump i sitt esse. Det är december 2015 och Katy Tur har följt fastighetsmagnatens presidentvalskampanj i fyra månader. Hon kan hans tal utan och innan, men ikväll är något annorlunda. Trump känns spänd. Irriterad. Hon ser inte hans ansikte, men det spelar ingen roll. Vid det här laget räcker det att höra hans röst för att veta vilken min han gör, och något inom henne säger att det är läge att ligga lågt.

Plötsligt kommer det.