Annons

Anna Hellsten:Ytterst besvärande scen i nya Roseanne

Roseanne Barr och John Goodman i ”Roseanne”.
Roseanne Barr och John Goodman i ”Roseanne”. Foto: ABC/IBL

Efter 20 års uppehåll gör ”Roseanne” återigen succé. Det är fortfarande en smart och vältajmad komediserie, men syftet att normalisera Trumpröstarna märks tydligt.

Under strecket
Publicerad

2016 gav Roseanne Barr sitt stöd till Trump i en intervju med The Hollywood Reporter. ”Vi borde skatta oss lyckliga om Trump vinner. Eftersom han inte är Hillary.”

Foto: IBL Bild 1 av 2

Michael Fishman, Sara Gilbert, Roseanne Barr, John Goodman, Alicia Goranson och Laurie Metcalf i originalversionen av ”Roseanne”.

Foto: IBL Bild 2 av 2

Det är inte varje dag som republikanska före detta Vita huset-medarbetare skriver kulturkrönikor, men förra veckan bjöd på en sådan dag. Anthony Scaramucci, ökänd för ett penisskämt om Steve Bannon och för att ha varit Trumps kommunikationschef i blott tio dagar, skrev en lyrisk betraktelse i branschtidningen Hollywood Reporter över nypremiären av tv-serien ”Roseanne”, enligt Scaramucci ”precis den serie som Amerika behöver just nu”.

Tittarsiffrorna ger honom rätt – premiäravsnittet sågs av hisnande 18,2 miljoner amerikaner. Veckan efter hade det dippat något, men det är likafullt häpnadsväckande siffror. Förklaringen? Den handlar om politik.

Annons
Annons
Annons