Ryan går emot Trump – vill blockera tullförslag

President Donald Trump presenterade sitt omstridda förslag om nya stål- och aluminiumtullar efter ett möte med branschföreträdare i förra veckan.
President Donald Trump presenterade sitt omstridda förslag om nya stål- och aluminiumtullar efter ett möte med branschföreträdare i förra veckan. Foto: Evan Vucci AP/TT

Talmannen i USA:s representanthus, republikanen Paul Ryan, uppmanar president Donald Trump att inte genomföra de stål- och aluminiumtullar som föreslogs i förra veckan. Han befarar bakslag för republikanska framgångar som skördats hittills.

Under strecket
TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad
Annons

– Vi är extremt oroade över konsekvenserna av ett handelskrig och vi uppmanar Vita huset att inte gå vidare med denna plan. Den nya skattereformen har fått fart på ekonomin och vi vill verkligen inte att dessa framgångar äventyras, säger Ryans talesperson Ash Lee, rapporterar Reuters.

Tidigare hade Trump öppnat för undantag från stål- och aluminiumtullar för Kanada och Mexiko. Men bara om de viker sig för USA:s krav i förhandlingarna om ett nytt handelsavtal.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons