Erik Bergin:Extra nervöst val – särskilt för Donald Trump

Erik Bergin

Fem ytterligare delstater håller primärval idag, tisdag. Den viktigaste av dem, Pennsylvania, har ett republikanskt system för att fördela delegater på som innebär extra nervositet för särskilt Donald Trump. Miljardären behöver lägga vantarna på varenda delegat han kan få tag på.

Under strecket
Publicerad
Mel Evans / AP
Foto: Mel Evans / AP
Nabil K. Mark / AP
Foto: Nabil K. Mark / AP
Wilfredo Lee / AP
Foto: Wilfredo Lee / AP
Annons

NEW YORK. Primärvalssäsongen i USA är inne på slutspurten. Tisdag den 26 april väljer demokrater och republikaner i Connecticut, Delaware, Maryland, Rhode Island och Pennsylvania vilka kandidater de vill se ställa upp i presidentvalet den 8 november. Därefter återstår enbart ett drygt tiotal delstater och distrikt. Finalen är den 7 juni då framför allt Kalifornien, med 172 republikanska och 546 demokratiska delegater på spel, håller sitt primärval.

Men för ovanlighetens skull är det långt ifrån klart vilka som blir de två stora partiernas presidentkandidater. På den demokratiska sidan ser visserligen Hillary Clinton ut att dra ifrån Bernie Sanders, vänstersenatorn från Vermont vars chans att knipa Demokraternas nominering minskade med hans storförlust i New York i förra veckan.

Annons
Annons
Annons