Annons
X
Annons
X

Trump om Obamas tal: ”Naivaste jag hört”

Republikanernas presidentkandidat i USA, Donald Trump, sågar president Barack Obamas tal på klimatmötet i Paris, Frankrike.

– Det är ett av de dummaste eller naivaste uttalanden som jag någonsin har hört, rasar Trump i ett amerikanskt tv-program.

Klimathotet
Donald Trump.
Donald Trump. Foto: Paul Vernon/AP

När FN:s klimatmöte Cop21 invigdes i Paris, Frankrike, på måndagen stod i stort sett alla världens toppledare samlade för att slå ett gemensamt slag för miljön. Obama varnade för översvämningar och landområden som måste överges.

– Ingen nation, stor eller liten, rik eller fattig, är immun mot vad klimatförändringarna innebär. Klimatförändringarna utgör ett av de största hoten mot USA och världen, sa USA:s president Barack Obama i sitt tal på konferensen.

Men alla imponerades inte av talet – tvärtom. Fastighetsmagnaten och republikanernas presidentkandidat i USA, Donald Trump, totalsågade det.

Annons
X

Jag tror att det är ett av de dummaste eller kanske naivaste uttalanden som jag någonsin har hört i hela den politiska historien. Förutom att vara inkompetent så är han faktiskt ganska naiv.

– Jag tror att det är ett av de dummaste eller kanske naivaste uttalanden som jag någonsin har hört i hela den politiska historien. Förutom att vara inkompetent så är han faktiskt ganska naiv, rasade Trump i ett amerikanskt tv-program, uppger CNN.

Donald Trump sa att det är ytterst inkompetent av presidenten att klassa klimatförändringarna, inte terrorhoten, som nationens största problem. Detta trots att Obama inledde sitt tal med att nämna kampen mot terrorismen och hyllade invånarna i Paris för att de gick vidare med klimatkonferensen, trots terrordåden den 13 november.

Stäng

PERFECT WEEKEND – Nyhetsbrevet från SvD Perfect Guide som håller dig uppdaterad på de senaste samtalsämnena inför helgens middagar.

  Anmäl dig här kundservice.svd.se

  På en presskonferens under måndagen i Paris sa Barack Obama:

  – Om 99,9 procent av forskarna och experterna tycker att det är viktigt och 99 procent av världens ledare, då måste också USA:s president tycka att det är viktigt.

  USA kommer under tisdagens klimatmöte i Paris bland annat att tillkännage sitt stöd till världens fattigaste länder, för att de också ska kunna skydda sig mot naturkatastrofer orsakade av klimatförändringar.

  Annons
  Annons
  X

  Donald Trump.

  Foto: Paul Vernon/AP Bild 1 av 1
  Annons
  X
  Annons
  X