Annons

Trump och Biden laddar för valstrid – i domstol

En demonstrant i Houston, Texas, kräver att alla avlagda förhandsröster ska räknas – något som konservativa aktivister i Texas var emot eftersom vissa i Houston kunde rösta i en drive-thu-vallokal.
En demonstrant i Houston, Texas, kräver att alla avlagda förhandsröster ska räknas – något som konservativa aktivister i Texas var emot eftersom vissa i Houston kunde rösta i en drive-thu-vallokal. Foto: David J Phillip/AP

En armé av jurister står redo att fortsätta presidentvalskampen mellan Joe Biden och Donald Trump i domstol så fort vallokalerna stänger. Den juridiska striden kan bli utdragen – och avgörande för vem som får makten.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Kampanjbussen har rullat färdigt och de sista valmötena är avklarade. Bara timmar återstår tills vallokalerna stänger. Men fajten mellan Donald Trump och Joe Biden kan vara långt ifrån över. Tusentals jurister, på båda sidor, står redo att omvandla det amerikanska presidentvalet till en juridisk strid som kan pågå i månader.

President Trump har genom hela valrörelsen varnat för utbrett röstfusk. Vid ett kampanjmöte på söndagen sa han att ”så fort valet är över kliver vi in med våra jurister”, vilket har tolkats av bedömare och motståndare som att han kommer att ifrågasätta valresultatet.

Annons
Annons
Annons