Annons

Trump: Vi hade varit i krig om jag inte blivit vald

USA:s president Donald Trump under sitt State of the union-tal. Bakom honom syns vicepresident Mike Pence och representanthusets talman Nancy Pelosi.
USA:s president Donald Trump under sitt State of the union-tal. Bakom honom syns vicepresident Mike Pence och representanthusets talman Nancy Pelosi. Foto: Carolyn Kaster/AP/TT

President Donald Trump manar USA:s politiker att samarbeta och välja "storhet" – men det är tydligt att det ska ske på hans villkor. I sitt tal till nationen argumenterade han stridslystet för en gränsmur mot Mexiko samt aviserade ett möte med Nordkoreas diktator i februari.

Under strecket
TT
Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump vänder sig mot talman Nancy Pelosi i en paus under sitt till nationen.

Foto: Doug Mills/AP/TT Bild 1 av 2

Flera kvinnliga kongressledamöter var klädda i vitt när de lyssnade på president Donald Trumps State of the union-tal. Detta för att hedra de kvinnor som kämpade för rösträtt i slutet av 1800-talet och början av 1900-talet.

Foto: J Scott Applewhite/AP/TT Bild 2 av 2
Efter reklamen visas:
Mellan raderna AUKTORITÄRA LEDARE

– Miljoner tittar på oss här i kväll och hoppas att vi ska agera, inte som två partier utan som en nation, inledde en till en början positiv Trump sitt State of the union-tal efter att ha skakat händer och tagit emot ryggdunkar under sin väg till kongressens talarstol.

Annons
Annons
Annons