Annons

Huvudbry efter kryptisk Trumpkommentar

USA:s president Donald Trump, i mitten till höger, tillsammans med toppskiktet av amerikanska militärer. Efter mötet uttryckte sig Trump kryptiskt om att vi nu befinner oss i "lugnet före stormen".
USA:s president Donald Trump, i mitten till höger, tillsammans med toppskiktet av amerikanska militärer. Efter mötet uttryckte sig Trump kryptiskt om att vi nu befinner oss i "lugnet före stormen". Foto: Pablo Martinez Monsivais /AP/TT

USA:s president Donald Trumps kommentar i samband med en militär sammankomst om att tiden just nu är "lugnet före stormen" har satt igång en våg av spekulationer i Washington. Vad menar han egentligen? Var det ett skämt?

Under strecket
TT-AFP
Publicerad

Nej, det var inga förflugna ord av presidenten, enligt Vita husets pressekreterare Sarah Huckabee Sanders. Trumps uttalande ska ses i skenet av hans filosofi att aldrig tala om detaljer, förklarar hon.

– Jag anser att man ska ta på allvar att presidenten skyddar det amerikanska folket, han är väldigt tydlig med att det är hans främsta prioritet och om han bedömer att det kräver handling, så kommer han att vidta sådana, betonade Huckabee Sanders vid en presskonferens i Vita huset på fredagen efter att en våg av frågor ställts om Trumps uttalande kvällen innan.

Annons
Annons
Annons