Annons

”Trump känner press att inte jaga bort kvinnor”

”Pro-life hjälpte honom att vinna valet. Men nu kan han inte riskera att mer moderata mittenväljare försvinner till demokraterna”, säger USA-experten Frida Stranne.
”Pro-life hjälpte honom att vinna valet. Men nu kan han inte riskera att mer moderata mittenväljare försvinner till demokraterna”, säger USA-experten Frida Stranne. Foto: Anders Andersson/TT

Donald Trump väljer att distansera sig från delstater som Alabama och Missouri när det gäller skarpa detaljer i förbud mot abort.

– Han känner press på sig att inte jaga bort kvinnor i den här brännheta frågan, säger USA-experten Frida Stranne.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

USA:s president Donald Trump.

Foto: Alex Brandon/APBild 1 av 1

USA:s president Donald Trump sände tidigt på söndagsmorgonen svensk tid ut en tweet där han går emot abortmotståndarnas kompromisslösa krav på långvariga fängelsestraff som nyligen röstades igenom i Alabama, och som även är på gång i Missouri.

USA:s president skriver att abort bör vara tillåtet om det sker efter våldtäkt, incest eller vid fara för mammans liv. Därmed går Trump emot de värdekonservativa högerkrafter i landet som vill kriminalisera all form av abort och att den läkare som utför handlingen ska riskera fängelse mellan 10 och 99 år.

Annons
Annons
Annons