Trump: Jag har inte ändrat mig om muren

President Donald Trump välkomnade John Kelly som ny stabschef i somras. Men nu bemöter Trump uttalanden som Kelly gjort om muren mot Mexiko. Arkivbild.
President Donald Trump välkomnade John Kelly som ny stabschef i somras. Men nu bemöter Trump uttalanden som Kelly gjort om muren mot Mexiko. Arkivbild. Foto: Evan Vucci/AP/TT

USA:s president Donald Trump verkar ha kommit på kant med sin egen stabschef John Kelly. I en serie tweetar förnekar Trump att hans åsikter om muren mot Mexiko har ändrats sedan han gav sitt vallöfte om bygget.

Under strecket
TT
Publicerad
Annons

Bakgrunden är en artikel i The New York Times om att Kelly vid ett möte med kongressledamöter från Demokraterna ska ha sagt att presidenten inte var "helt informerad" när han i valrörelsen lovade att bygga en mur längs hela gränsen mot Mexiko. Sedan dess har presidentens syn på muren "utvecklats", enligt Kelly som också ska ha sagt att han övertygat presidenten om att muren inte är nödvändig.

Trump skriver på Twitter att hans inställning till muren "aldrig har ändrats eller utvecklats". Han lägger samtidigt till att tanken aldrig har varit att bygga muren där det finns naturliga hinder som berg, ödemarker eller strida floder.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons