Annons

Trump: "Jag är pro-life med tre undantag"

USA:s president Donald Trump gör tummen upp till restriktiva abortlagar – men han vill se undantag bland annat för kvinnor som blivit våldtagna. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump gör tummen upp till restriktiva abortlagar – men han vill se undantag bland annat för kvinnor som blivit våldtagna. Arkivbild. Foto: Alex Brandon/AP/TT

Flera delstaters nya, hårda abortlagar har piskat upp en debattstorm i USA om abortens vara eller icke-vara. Vindarna har nått Vita huset, där president Trump nu tar bladet från munnen.

Under strecket
TT
Publicerad

I en rad tweets bekänner sig president Trump till den konservativa falang som vill se restriktiva abortlagar – i USA kallade "pro-life", eller Ja till liv – med undantag för vissa omständigheter.

"Som de flesta redan vet, och för de som inte vet, är jag starkt "pro-life", med tre undantag – våldtäkt, incest och när mammans liv är hotat. Jag är av samma åsikt som Ronald Reagan", skriver Trump, och hänvisar till den republikanske president som satt i två mandatperioder på 1980-talet.

Annons
Annons
Annons