Palestinier: Trump kan inte utpressa oss

Hanan Ashrawi, palestinsk toppolitiker, svarar att Donald Trump inte kan utpressa palestinierna. Bilden är från ett besök i Stockholm i maj 2017.
Hanan Ashrawi, palestinsk toppolitiker, svarar att Donald Trump inte kan utpressa palestinierna. Bilden är från ett besök i Stockholm i maj 2017. Foto: Henrik Montgomery/TT

USA hotar dra in biståndet till palestinierna eftersom de "inte längre är villiga att prata fred" – men palestinierna svarar att de inte låter sig utpressas:

"President Trump har saboterat våra försök till fred", säger toppolitikern Hanan Ashrawi.

Under strecket
TT-AFP
Uppdaterad
Publicerad
USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Foto: Evan Vucci/AP/TT
Annons

USA:s bistånd till palestinierna uppgick till 319 miljoner USA-dollar under 2016, motsvarande 2,6 miljarder kronor. Merparten av biståndet, 304 miljoner dollar under 2016, skänktes till FN:s hjälpinsatser i Gaza och på Västbanken, skriver AFP. De resterande miljonerna går till den palestinska myndigheten på den ockuperade Västbanken som samarbetar med Israel för att upprätthålla säkerheten.

Donald Trumps hot framfördes i en tweet strax före midnatt, svensk tid. Presidenten skriver att USA ger palestinierna "HUNDRATALS MILJONER DOLLAR varje år men får ingen uppskattning eller respekt. De vill inte ens förhandla fram ett långvarigt fredsavtal med Israel".

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons