Fredric Karén:Trump har rivstartat - världen protesterar mot hans beslut

Fredric Karén

Donalds Trumps order om att omedelbart införa inreseförbud för människor från sju, i huvudsak, muslimska länder har skapat både kaos och protester.

På världens flygplatser råder oklarheter kring hur det nya regelverket egentligen fungerar. Vad gäller till exempel för alla dem med dubbla medborgarskap? På Arlanda stoppades på söndagen tre eller fyra personer från att stiga ombord på planen till USA, enligt SAS pressjour.

Samtidigt protesterar en rad företagsledare och offentliga personer mot de nya reglerna som de menar är inhumana och inte värdiga USA.

Reed Hastings, vd för streamingtjänsten Netflix, anser att det är ett icke-amerikanskt beslut som kommer att göra USA mindre säkert. Även Sveriges utrikesminister Margot Wallström beklagar Donald Trumps beslut, liksom företrädare för FN och UNHCR.

Manuel Valls eller Benoît Hamon – i kväll ska det avgöras vem av dem som blir Socialistpartiets (PS) kandidat i det franska presidentvalet i vår. Just nu är det fördel Hamon, samtidigt som ingen av kandidaterna tros komma särskilt långt i kampen om presidentposten.

Hans magiska bilder på foster med mänskliga drag spreds över världen – och ut i rymden. I lördags somnade den världsberömde fotografen Lennart Nilsson in. Boken ”Ett barn blir till” har hyllats över hela världen. Men hans bilder har även varit föremål för debatt genom åren.

Lennart Nilsson blev 94 år gammal.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons