Annons

Sandra Johansson:Är Trump en mästare i ”Art of distraction”?

Donald Trump har hamnat i ett ordkrig med NFL. Baltimore Ravens Matt Judon och Tony Jefferson var två av många spelare som knäböjde i protest mot presidenten och rasismen i USA i helgen.
Donald Trump har hamnat i ett ordkrig med NFL. Baltimore Ravens Matt Judon och Tony Jefferson var två av många spelare som knäböjde i protest mot presidenten och rasismen i USA i helgen. Foto: Matt Dunham/AP och Alex Brandon/AP

NEW YORK | Ingen konflikt tycks för liten eller för stor för Trump. Presidenten växlar mellan att elda på konflikten med Nordkorea och att attackera amerikanska idrottsmän. Utspelen tolkas som en taktik för att avleda uppmärksamhet från Vita husets misslyckanden och allvarliga uppgifter om Trumps familj.

Under strecket
Uppdaterad
Publicerad

Donald Trumps dotter Ivanka med sin make Jared Kushner.

Foto: Andrew Medichini/APBild 1 av 1

Vem står? Vem går ner på knä? Vilka kopplar ihop sig i armkrok och vilka sitter kvar i omklädningsrummet tills nationalsången är slut? I helgens matcher i den amerikanska fotbollens proffsliga NFL har fokus riktats mot det som sker innan spelet dragit igång. Nyhetsbyrån AP har räknat hur många NFL-spelare som protesterade mot Trump och rasism i helgen, 200 stycken, jämfört med sex stycken veckan innan. Dessutom har olika lags ägare – flera stora bidragsgivare till Trump – kritiserat presidenten.

Även sångare som framfört nationalsången sågs gå ner på knä och lyfta en knuten näve i en historisk symbol för svartas kamp mot förtryck i USA.

Annons
Annons
Annons