Annons

Trump blånekar om plumphet till soldatänka

USA:s president Donald Trump anklagas för att ha uttryckt sig plumpt i ett telefonsamtal till änkan efter en av de amerikanska soldater som dödades i Niger för två veckor sedan. Men han nekar. Arkivbild.
USA:s president Donald Trump anklagas för att ha uttryckt sig plumpt i ett telefonsamtal till änkan efter en av de amerikanska soldater som dödades i Niger för två veckor sedan. Men han nekar. Arkivbild. Foto: Evan Vucci/AP

När Donald Trump skulle kondolera änkan efter en av de amerikanska soldater som för två veckor sedan stupade i Niger påstås presidenten ha sagt att det var sorgligt men att soldaten "visste vad han gav sig in på".

Men Trump nekar.

Under strecket
TT-AP-Reuters
Publicerad

Det är den demokratiska kongressledamoten Frederica Wilson som återger vad hon uppfattar att Trump sade. Wilson befann sig i samma bil som änkan när presidenten ringde och hon säger att hon hörde delar av samtalet eftersom högtalartelefonen på var påslagen

– Ja, han sade så. För mig, är det något man kan säga i ett samtal, men ingenting du säger till en sörjande änka. Det är så okänsligt, säger hon i en intervju med mediebolaget WPLG.

Annons
Annons
Annons