Annons
X
Annons
X

Truecaller växer till 200 miljoner användare

Framgångssagan Truecaller växer så det knakar. Nu meddelar företaget att telefonboksappen har fler än 200 miljoner användare – en fördubbling på tio månader.

Truecaller-grundarna Nami Zarringhalam och Alan Mamedi firar nya framgångar.
Truecaller-grundarna Nami Zarringhalam och Alan Mamedi firar nya framgångar. Foto: Lars Pehrson

Truecallers app hjälper användare, som främst finns i Asien, att identifiera vem det är som ringer på mobilen.

Sedan lanseringen har Truecaller skaffat sig miljoner användare, främst på den indiska marknaden. Bolaget ryktades i somras vara på väg mot en värdering på över 1 miljard dollar.

Detta skulle ge bolagets närstående medarbetare rejäla kassaklir enligt det optionsprogram som SvD Näringsliv tidigare har rapporterat om.

Annons
X

På torsdagen meddelar Truecaller att bolaget har nått 200 miljoner användare. Senast i början av året låg den siffran på 100 miljoner.

"Sedan Treucaller lanserades på ett nätforum 2009 har vi sett ett otroligt gensvar från folk runtom i världen", skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Samtidigt lanserar Truecaller en ny tjänst som gör det möjligt för användarna att skapa ett taggmoln med etiketter som "restaurang" eller "telefonförsäljare".

Detta för att underlätta identifikation av den som ringer för kunder i Asien som ofta tar emot oseriösa spamsamtal.

– Över tid tänker vi använda denna information för att förbättra våra användares möjlighet att identifiera vem som kontaktar dem, varför de gör det, vad det är de söker kontakt om, så att de kan fatta ett informerat beslut om att svara i telefon eller inte, säger Truecallers medgrundare och vd Alan Mamedi i pressutskicket.

Truecaller har tidigare antytt att flera nya funktioner är på gång. Nyligen registrerade företaget sin egen chattjänst, Truemessenger, som varumärke hos Bolagsverket.

Annons
Annons
X

Truecaller-grundarna Nami Zarringhalam och Alan Mamedi firar nya framgångar.

Foto: Lars Pehrson Bild 1 av 1
Annons
X
Annons
X