Annons

BungalowTrovärdig och sorglig roman om att sluta fly

Åke Edwardson, född 1953, debuterade som deckarförfattare 1995 men har även givit ut böcker om skrivande och journalistik. Mest känd är hans serie om kriminalkommissarie Erik Winter.
Åke Edwardson, född 1953, debuterade som deckarförfattare 1995 men har även givit ut böcker om skrivande och journalistik. Mest känd är hans serie om kriminalkommissarie Erik Winter. Foto: Emelie Asplund

En alkoholiserad far letar efter sin försvunna dotter i Sydostasien. Det är upptakten till Åke Edwardsons nya roman som SvD:s kritiker finner berörande och liknar vid ett slags medelålderns ”På drift”.

Under strecket
Publicerad
Bild 1 av 1

Författaren Karl Edwards letar efter sin dotter Jenny som försvunnit spårlöst i Bangkok. Hon har varit på backpacking-resa för att följa hans fotspår från när han drog runt i Asien på 1970-talet, en romantisk bild av American Express och flygpost - när hon plötsligt slutar svara i telefon. Kalle känner på sig att något inte stämmer, så han tar saken i egna händer och åker tillbaka till ungdomens Sydostasien.

Åke Edwardsons roman är ett slags medelålderns ”På drift”, kombinerat med en djupdykning i alkoholistens psykologi och ett ställningstagande för barnens rättigheter, i en värld där de sällan blir lyssnade på. 

Annons
Annons
Annons