Trots försämrad ekonomi – biståndsviljan kvar

Trots de ekonomiska påfrestningarna som Sverige har drabbats av i år är viljan att ge bistånd till andra länder lika hög som förra året, enligt en rapport från Sida. På bilden: Carin Jämtin, generaldirektör på Sida. Arkivbild.
Trots de ekonomiska påfrestningarna som Sverige har drabbats av i år är viljan att ge bistånd till andra länder lika hög som förra året, enligt en rapport från Sida. På bilden: Carin Jämtin, generaldirektör på Sida. Arkivbild. Foto: Claudio Bresciani/TT

Trots de ekonomiska påfrestningarna som Sverige har drabbats av i år vill svenska folket fortsätta ge lika mycket bistånd till andra länder som förra året, enligt en rapport från Sida.

Under strecket
Åsa Johansson/TT
Publicerad
Annons

Förra året minskade biståndsviljan relativt kraftigt i Sverige, enligt en mätning av Sida. Men i årets mätning har viljan stannat på samma nivå: 76 procent av de svarande i undersökningen anser att det är viktigt att Sverige bidrar till utveckling i fattiga länder.

– Det är mycket intressant att se att så stor del av svenskarna vill att vi ska jobba med bistånd i världen och höja de fattiga människors levnadsnivå, trots att många i Sverige drabbats ekonomiskt av pandemin i år, säger Carin Jämtin, generaldirektör på Sida.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons