Fler ombildningar trots BRF-skandaler

Det ska inte ta två år att väcka åtal om ekobrott i en bostadsrättsförening så som i Malmö, säger Dennis Wedin, bostadsborgarråd (M) i Stockholm.
Det ska inte ta två år att väcka åtal om ekobrott i en bostadsrättsförening så som i Malmö, säger Dennis Wedin, bostadsborgarråd (M) i Stockholm. Foto: Simon Rehnström

Kriminella som utnyttjar bostadsrätts­föreningar har blivit ett samhälls­problem. Det säger fastighets­borgarrådet Dennis Wedin (M) och organisationen Fastighets­ägarna Stockholm. Tillsammans kräver de att regeringen agerar.

Under strecket
Publicerad
Annons

Förra veckan gick Malmös allmännyttiga bostadsbolag in med 80 miljoner kronor plus stora åtaganden om upprustningar för att bärga en havererad bostadsrättsförening i Rosengård. I Sollentuna pågår samtidigt en tvist där en tidigare styrelsemedlem anklagas för plundring under ombildningen. Och i Göteborg varnar Fastighetsägarna för kriminell infiltration.

Men utvecklingen får inte de styrande i Stockholm att ändra uppfattning om ombildningar. Fastighetsborgarrådet Dennis Wedin (M) säger att ombildningarna i ytterstaden ska fortsätta, men att regeringen måste förstärka Ekobrottsmyndigheten och skärpa insatserna.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons