Tror du att övervakning och datalagring hjälper i jakten på brottslingar?

Under strecket
Publicerad
Vaida Bauzinskaite, 21 år, och Ab Nom, 24 år
– Jag tror att det hjälper. Därför gör det inget om jag blir övervakad, säger Vaida Bauzinskaite. Ab Nom har en annan åsikt. Han tror att kriminella kommer undan oavsett hur mycket myndigheterna övervakar.

Vaida Bauzinskaite, 21 år, och Ab Nom, 24 år – Jag tror att det hjälper. Därför gör det inget om jag blir övervakad, säger Vaida Bauzinskaite. Ab Nom har en annan åsikt. Han tror att kriminella kommer undan oavsett hur mycket myndigheterna övervakar.

Foto: DAN HANSSON
Johan Eek, 29 år:
– Det hjälper säkert. Om ingenting annat minskar kamerorna brottsligheten eftersom folk vet att de är övervakade. Men jag är helt emot datalagringen.

Johan Eek, 29 år: – Det hjälper säkert. Om ingenting annat minskar kamerorna brottsligheten eftersom folk vet att de är övervakade. Men jag är helt emot datalagringen.

Foto: DAN HANSSON
Eva Hall, 53 år: 
– Jag har inte funderat så mycket på det. Men för min del är det okej med övervakning, det gör ingenting om jag hamnar på bild någonstans. Oftast är man inte ens medveten om att man blir övervakad.

Eva Hall, 53 år: – Jag har inte funderat så mycket på det. Men för min del är det okej med övervakning, det gör ingenting om jag hamnar på bild någonstans. Oftast är man inte ens medveten om att man blir övervakad.

Foto: DAN HANSSON
Pierre Örn, 34 år: 
– Det hjälper, jag har bott i England och där har man följt brottslingar med hjälp av övervakningskameror för att sedan ta fast dem. Men lagringen av telefonloggar tycker jag inkräktar för mycket på ens integritet.

Pierre Örn, 34 år: – Det hjälper, jag har bott i England och där har man följt brottslingar med hjälp av övervakningskameror för att sedan ta fast dem. Men lagringen av telefonloggar tycker jag inkräktar för mycket på ens integritet.

Foto: DAN HANSSON
Annons
Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons