Annons

Innestället förbjöd dricks: ”Förlegat system”

Tio procent, runda upp eller ingenting? Drickskulturen i svenska serviceyrken är långt ifrån självklar. Innestället Boulebar har förbjudit dricks helt och inte heller Per Persson, avtalssekreterare vid Hotell- och restaurangfacket, tror långsiktigt på företeelsen.

Under strecket
Publicerad

Pastisen Ricard är en viktig del inom boule-kulturen.

Foto: Ari LuostarinenBild 1 av 2

Niklas Marklund och Anna Segerstedt vid en pétanque-bana i Rålambshov.

Foto: Ari LuostarinenBild 2 av 2

Pastisen Ricard är en viktig del inom boule-kulturen.

Foto: Ari LuostarinenBild 1 av 1
Pastisen Ricard är en viktig del inom boule-kulturen.
Pastisen Ricard är en viktig del inom boule-kulturen. Foto: Ari Luostarinen

Frågor man Herr och Fru Svensson på stan svarar de nog att de lägger runt tio procent vid restaurangbesök. Det vill säga, om servicen har varit till belåtenhet.

Annons
Annons
Annons