Trolsk molnskog i Monteverde

Hej! Jag och min flickvän funderar lite på att resa bort under jul- och nyårshelgen. Vi har varit i Thailand och älskade det. Men när vi pratade med resebyrån föreslog de Syd- eller Mellanamerika. Tanken var att vara borta i cirka två veckor. Har du några bra tips? Vi har siktat in oss på Costa Rica. Finns det något där som man måste se under december? Det är inte säsong för sköldpappor då eller? Tack för svar. /Mvh Niklas Söderberg

Publicerad
Regnskog i Monteverde.

Regnskog i Monteverde.

Foto: AP
Annons

Costa Rica är ett bra val. Fler och fler Asienresenärer vänder näsan mot väster och upptäcker att även i Centralamerika böjer sig kokospalmerna mjukt över milslånga sandstränder och surfingvänliga vågor. I december-januari, då ni tänkt resa, bjuds på behaglig sommarvärme och ringa nederbörd.

Costa Rica är precis som Thailand mycket resvänligt. Aktiviteterna är många, informationen bra och avstånden så överkomliga att knappast någon bussresa varar längre än i 6-7 timmar (oftast åtskilligt kortare). Landet är politiskt stabilt med en lång och fredlig tradition av demokrati.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons